Αγοράζοντας μια θέση στον ήλιο και στη θάλασσα της Ελλάδας

Τα δεδομένα μιλούν από μόνα τους: 130 ημέρες συνεχούς ηλιοφάνειας, 28 βαθμοί μέσης θερμοκρασίας το καλοκαίρι και 11 τον χειμώνα, 16.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και 387 παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες διαθέτουν γαλάζια σημαία. Το «πακέτο» αυτό, σε συνδυασμό με τη ρύθμιση για παροχή άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που επενδύουν σε ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ, θα μπορούσε να επανατοποθετήσει στο κάδρο του διεθνούς αγοραστικού ενδιαφέροντος την ελληνική τουριστική κατοικία.

Και όχι άδικα. Λόγω της σημαντικής, έως 50%, πτώσης των τιμών στα ελληνικά ακίνητα από το peak του 2008, της σταθεροποίησης του πολιτικού κλίματος και της δυνατότητας για ελεύθερη μετακίνηση Κινέζων, Αράβων ή ακόμα και Ασιατών σε χώρες Σένγκεν, οι ξένοι παράγοντες της αγοράς δίνουν… σύσταση «Buy» στα ελληνικά ακίνητα.

Συμφωνίες
Μετά τη θέσπιση της ρύθμισης για χορήγηση άδειας παραμονής σε αγοραστές ακινήτων αξίας 250.000 ευρώ από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ένωσης, ολοένα και περισσότεροι developers επιδίδονται σε «σαφάρι» αναζήτησης επενδυτών. Ο Νο 1 στόχος είναι το «θαύμα» της Κίνας, όπου οι πολυεκατομμυριούχοι αυξήθηκαν σε ποσοστό άνω του 45% από το 2007 έως τις αρχές του 2013, ενώ ο πλούτος των νοικοκυριών υπερτριπλασιάστηκε από το 2000 μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για ένα τεράστιο μερίδιο αγοράς, που θα μπορούσε να χωρέσει όλους τους developers που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν εκτός Ελλάδας, και ήδη έχουν συναφθεί οι πρώτες συμφωνίες με κινεζικές εταιρείες παροχής συνδυαστικών υπηρεσιών προώθησης ακινήτων. Οι συγκεκριμένες εταιρείες, δηλαδή, προβάλλουν τα ελληνικά σπίτια σε Κινέζους αγοραστές και αναλαμβάνουν τη μετάβασή τους στην Ελλάδα και την ξενάγησή τους, σε συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους τους, στα προς πώληση ακίνητα.

Πηγή: http://www.4green.gr/index.asp